Отримання інформації про ціну

Дек 31, 2020

Отримання інформації про ціну

Зараз українська енергетична біржа (УЕБ) — єдине джерело відповідних цифрових котирувань в Україні www.ueex.com.ua/exchange-quotations/natural-gas/ . Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України (далі – Мінекономіка) радить використовувати котирування даної біржі у якості орієнтованого цінового діапазону на природний газ та нафтопродукти.

Об уточнені цін на нафтопродукти

Змінення цін на нафтопродукти при купівлі може змінюватися під впливом українських, а також європейських біржовихкотирувань.

Починаючи з розсилки цін на топливо, використовуються наступні перелічені способи: попередня ціна на топливо, офіційні курси НБУ до гривні за співвідношення до долара США, значення європейських вартостей та котирувань УЕБ.

При необхідності отримати вартість на природній газ

Відповідно до рекомендацій щодо зміни цін природного газу при закупівлі погодження регулюється за формулою, що виконує котирувальний контракт NCG хабіМесяцяь + 1 та середні ціни місячних активів природного газу на УЕБ.

Зверніть увагу на те, що в процесі змін умовно, що може ввести формулу корекції цін на відповідні акти, рекомендовані Мінекономіки, має бути визначено ще на стадії вироблення проектних угод.

Проект угоди про закупівлю з обов’язковим вказівкою порядку зміни його умовно — обов’язковий компонент конкурсної документації відповідно до Закону України. Заказник сам розробляє проект угоди та включає в порядок змін основні умови такого договору, який може містити лише випадки, передбачені статтею 41 Закону.

Інформування про ринкові ціни на нафтопродукти та природний газ

Професіонали УЕБ пропонують пропозиції щодо цінового ринку природного газу та нафтопродуктів.

Можливі варіанти складання інформаційних листів про ціну на нафтопродукти:

  • Довідка про розсилку нових цін на нафтопродукти, відповідно рекомендації Мінекономіки, із зазначенням та описом формул окремих компонентів, при наявності вибраних видів європейських котирувань у мережах Інтернет;
  • Інформація про біржовікотирування на УЕБ.
  • Котирувана ціна таких сертифікатів перевіряється шляхом делегування цін договору обмінназаключеннями на конкретний товар протягом торгового дня на суму цього товару.

Можливі варіанти складання інформаційних довідок про ціну на природний газ:

  1. Довідка за формулою розсилки вартості газу відповідно до рекомендацій Міністерства економіки, із зазначенням та описом окремих складових формул;
  2. Інформація про середній ціновий показник природного газу за результатами торгівлі на данійбіржі. Середня ціна газу за щомісячний ресурс вичислюється завдяки поділу всієї вартості укладених на біржові договори з НДС відносно продажу чи купівлі ресурсів на загальному обсязі купівлі і продажу ресурсів за кількістю договорів у період його продажу та розміщення.
  3. Інформаційну довідку цінимісячного ресурсу газу на ТБ «Українській енергетичній біржі». Котирувана вартість, яку перевіряється в ході діленням вартості договору, числомдоговорів на конкретнупродукцію протягом торгового дня за сумою цього товару.

Можливі різні варіанти надання інформаційних сертифікатів, відповідно до вашого замовлення, і будуть обрані співробітники мереж, якщо відповідні дані вказані.